Koningin Máxima toog vanochtend (woensdag) naar 's-Hertogenbosch voor de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute. En ging daarvoor très chic volledig op zwart.

De koningin droeg aan zwarte pantalon, een hooggesloten top met een prachtige hals en opvallende gouden oorbellen om het geheel wat schwung te geven. Een plaatje, vinden wij.

De Schuldhulproute is een publiek-private samenwerking tussen SchuldenlabNL, Geldfit.nl, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse Vereniging van Banken. De route moet problematische schulden voorkomen en mensen helpen om schuldenvrij te worden. Nederland telt zo'n 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden.

Article continues after the ad

Expert in geldzaken

Máxima sprak in de Verkadefabriek met partners en ervaringsdeskundigen, en zal haar eigen kennis van geldzaken ook hebben laten gelden. De koningin zet zich namens de VN al tien jaar in voor toegang tot financiële diensten in landen waar dat geen gemeengoed is, maar ook de situatie in Nederland gaat haar natuurlijk aan het hart. Ze heeft meermalen aangegeven dat ze de kennis die ze in het buitenland opdoet ook graag wil gebruiken in eigen land.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in