Koningin Máxima heeft vanochtend (dinsdag) een onaangekondigd bezoek gebracht aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. En dat zag er zo uit.

De koningin bezocht tijdens haar ochtend in het museum onder andere de tentoonstellingsruimte en het digitaliseringsatelier. Speciale aandacht was er voor het restauratieatelier. De restauratoren van het museum hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan ruim 42.000 kleurendia’s van fotograaf Ed van der Elsken.

Article continues after the ad

Het resultaat is vanaf 25 mei te zien tijdens de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken. Maar Máxima (in Natan) mocht al even langskomen voor een sneak preview.

Máxima kreeg een rondleiding van directeur Birgit Donker. De collectie van het Nederlands Fotomuseum bestaat uit circa 5,5 miljoen beelden, waarvan de oudste dateert uit 1842. De collectie bevat documentaire- en experimentele beelden, als ook historische- en hedendaagse fotografie.
 
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in