Hopelijk maakte Máxima er geen latertje van tijdens het Koningsdagconcert van maandag. Vanochtend (dinsdag) stond ze alweer bright and early bij een congres in Doorn.

De koningin was aanwezig bij het congres ‘Werk maken van MeeleefGezinnen’, een initiatief van Stichting Meeleefgezin en Vakblad Vroeg. En droeg daar een ontwerp van Natan.

Article continues after the ad

De stichting biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun kinderen van nul tot en met vier jaar. Meeleefouders zijn vrijwilligers die met hun gezin een stabiele en veilige omgeving bieden waar deze kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo bieden zij kwetsbare ouders de kans om even tot rust te komen.

Máxima nam een boekje met persoonlijke verhalen van ouders in ontvangst, en sprak met ouders en meeleefouders over hun ervaringen. 

Tijdens het congres neemt Koningin Máxima een boekje “Steunpilaren, MeeleefGezin werkt!” in ontvangst met persoonlijke verhalen van ouders die de zorg voor hun kind delen met een meeleefgezin. Aansluitend spreekt Koningin Máxima met ouders en meeleefouders over hun ervaringen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in