En Majesteit draagt...

...Natan!

Hoera, het is Prinsjesdag. En dat betekent, zeggen we heel eerlijk, voor ons toch vooral hoedjes en jurkenpracht. Om te beginnen natuurlijk met de outfit van Majesteit.

Article continues after the ad

Dit jaar koos ze voor een blauw met oranje/rood Natan. Een combinatie van pastel én een felle kleur, helemaal passend bij Máxima's eerdere Prinsjesdaglooks (waarover later vanmiddag meer). Met een fijne bloemenprint en een bijpassende turban. O, en de koning zag er trouwens ook goed uit, dat mag gezegd. Hoewel hij natuurlijk makkelijk wegvalt naast zijn mooie koningin. Binnen in de kerk hoort het natuurlijk juist weer andersom.

Voor wie nu denkt: wéér een Natan voor Majesteit... dat valt Prinsjesdagtechnisch nog wel mee. Sinds ze in 2013 koningin werd, droeg HM nog maar één keer een Natan op de derde dinsdag van september (specifiek in 2017). Ze droeg wel drie keer een Taminiau en ook al twee keer een design van Claes Iversen.

In totaal is Natan overigens wel de absolute winnaar van de Prinsjesdagtelling, als we dus ook Máxima's looks van haar jaren als prinses (2002-2012) meenemen. Van Máxima's twintig Prinsjesdagen (deze incluis), droeg ze er acht keer een design van Natan. Waar ze maar wat blij zullen zijn dat ze nu ook eindelijk weer eens koningin Máxima hebben mogen kleden voor de gelegenheid.

Prinses Laurentien kwam bij de Grote Kerk aan in een brokaten Hardies Couture, het Hagenese modehuis dat ze eigenlijk al jaren draagt voor Prinsjesdag.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in