Koningin Máxima reist vandaag (dinsdag) naar Bangladesh voor een werkbezoek van twee dagen. Het is haar tweede reis naar het land voor haar VN-werk.

De koningin landt dinsdagavond in de Volksrepubliek Bangladesh, en gaat woensdag en donderdag op pad in het land als speciale pleitbezorger voor de VN. Het land is bezig met een nationale strategie om toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren. Daar wil Máxima natuurlijk graag een handje bij helpen.

Article continues after the ad

Kloof tussen vrouwen en mannen

In het land heeft maar ongeveer de helft van alle volwassenen een bankrekening, maar in 2014 (voorafgaand aan Máxima's eerste bezoek in november 2015) was dit nog maar 31 procent. Er zit dus een stijgende lijn in, maar met name de kloof tussen vrouwen en mannen met een bankrekening (36 versus 65%) is het verbeteren waard.

Op de bres

Dus gaat Máxima nogmaals op de bres voor de bevolking van het land. Dat doet ze door gesprekken aan te gaan met ontwikkelingspartners, ondernemers uit de financiële wereld én door op veldbezoek te gaan in den lande. Ook een gesprek met de gouverneur van de nationale bank, de minister-president en de president van het land staan op de rol.

Drukke dagen voor onze krachtige koningin dus. Je leest er de komende dagen meer over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in