Majesteit ging er vandaag thuis in Den Haag op uit. Op de fiets.

Nederland ziet er sinds gisteren weer heel anders uit. De terrassen en restaurants zijn weer open, en ook de cultuurliefhebber mag en kan weer genieten. Bijvoorbeeld in Kunstmuseum Den Haag.

Daar kregen ze op dag twee van de openstelling direct al hoog bezoek: koningin Máxima nam (op zonnig in knalgeel!) na een sluiting van elf weken een kijkje in het museum en sprak met medewerkers die zich bezig hebben gehouden met de invoering van de coronamaatregelen.

Article continues after the ad

Waarom ze een museum in Den Haag bezocht? Bezoekers worden opgeroepen om vooral ook lokaal eropuit te gaan, en Máxima bleef daarom in eigen stad. Kon ze mooi op de fiets vanuit Huis ten Bosch (AirPods in en gáán!), zo'n zes kilometer verderop. Haar outfit straalde uit wat we vandaag allemaal voelden: wat een prachtige zomerdag! En wat fijn dat er weer wat meer mag!

Ook leuk: het museum heeft momenteel een koninklijke tentoonstelling: Koninklijk Blauw met het mooiste Delfts aardewerk van Willem III en Mary II Stuart. Eigenlijk zou prinses Beatrix die tentoonstelling in maart openen, maar dat ging niet door.

Niet alle objecten van de tentoonstelling zijn al in Nederland door de coronapandemie. Er is een plekje vrijgehouden voor wat er later nog bij komt.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in