De koningin was vanmiddag (dinsdag) in Amsterdam om het Coding College Codam te openen. En ontmoette daar veel jong talent.

De programmeerschool hoopt een oplossing te bieden voor het tekort aan goed opgeleide programmeurs in Nederland. En dat vindt onze koningin, als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, mooi om te zien.

Máxima verrichtte (in een bekende gele Oscar de la Renta!) de officiële opening van de school, en sprak met studenten en medewerkers van de school, die nu al honderd studenten heeft en mikt om een 50-50-balans tussen mannen en vrouwen.

Article continues after the ad

De school biedt op Marineterrein Amsterdam een driejarige, kosteloze programmeeropleiding aan. Codam werkt niet met docenten, lesroosters of tijdschema’s. De studenten leren via een projectmatig lesprogramma over alle aspecten van computer science en programmeren. De studenten beoordelen elkaars werk, wat samenwerking en discussies stimuleert.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in