Heel even was HM weer op eigen bodem – maar wel in zomerse sferen!

Het was een flitsbezoekje aan Den Haag vandaag voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die speciaal voor de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen overkwamen vanuit Griekenland.

Ze ontvingen op Paleis Noordeinde de mannen en vrouwen die Nederland een recordaantal van 36 medailles bezorgden tijdens de Spelen in Tokio. Na een dag vol huldigingen door het hele land, mochten zij dus ook langs op het paleis.

Article continues after the ad

Majesteit koos zoals we al verwachtten voor rood-wit-blauw-oranje (van Natan om precies te zijn), en ook om een jurk te recyclen die ze onlangs ook al droeg – een azuurblauw exemplaar met grote riem die ze sinds twee maanden in haar kast heeft hangen

Voor Willem-Alexander was het zijn tweede vakantieonderbreking vanwege de Zomerspelen. In de eerste week van de royalvakantie vloog hij ook al terug om het Olympic Festival in Scheveningen te openen. Inmiddels zit de familie alweer 3,5 week in het Griekse, in hun eigen villa bij Porto Heli.

Direct na de ontmoeting met de sporters stapte het koningspaar weer in het vliegtuig, terug naar Griekenland voor een paar laatste dagen als compleet gezin. Het is de verwachting dat prinses Alexia zich maandag in Wales meldt voor haar introductieweken, en kroonprinses Amalia zal ook spoedig uitvliegen voor haar veelbesproken gap year.

Geniet er nog even van, met z’n allen.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in