HM was in een heerlijk Hollandse bui.

Wij tutten ons ook écht niet voor elke videocall helemaal op. Dat was misschien in maart zo, maar in december? Neh. En ook koningin Máxima lijkt wel een beetje klaar met de eeuwige Zoom-modeshows.

Merkten we vorige week nog op dat ze op behoorlijk casual naar Universiteit Utrecht afreisde, in precies diezelfde casual combinatie nam ze die ochtend (ja, echt, die avond zat ze namelijk in een heel andere outfit alweer klaar voor een digitale bijeenkomst) een filmpje op voor het 60-jarig jubileum van OECD (de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

Nu hadden we haar natuurlijk écht niet met tiara en in groot gala verwacht, maar ook voor haar VN-taken (waar dit er een van was) mag Majesteit graag een beetje uitpakken. Wie kan haar powersuit vergeten? Ditmaal koos ze echter gewoon voor een grijs coltruitje met een bijpassende mantel (bijzondere keuze voor binnen, al was het een dunnetje) van Natan.

Article continues after the ad

In een knus ogend paleis, met de beroemde Cartier om haar pols en een duidelijke boodschap voor de organisatie, maar dus nog steeds in die uiterst niet-koninklijke outfit nam Máxima plaats voor de camera's. Ze heeft het deze maanden keer op keer gedaan. 

Soms in Victoria Beckham, soms met een spectaculair kapsel, en dus soms ook gewoon lekker in de kleren waarin ze die dag tóch al liep. Heerlijk, zo'n nuchtere koningin.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in