Anderhalve meter, het blijft lastig.

In deze gekke tijden gaat het bijna iedereen wel eens mis: je gaat te dicht bij een familielid staan, je wilt iemand een hand geven, je laat op vakantie de teugels een beetje vieren. Oeps. Anderhalve meter doorbroken. Zonder kwade bedoelingen, maar niet zo handig. Daarna ga je door met je leven.

Article continues after the ad

Ons koningspaar is niets menselijks vreemd: ook zij kwamen tijdens hun vakantie in Griekenland even te dichtbij een een restauranteigenaar die ze herkende en graag met ze op de foto wilde. En die foto belandde op social media. Oeps.

De foto werd genomen op het kleine Griekse eiland Milos, dat normaal zo'n 5.000 inwoners telt. Daar gingen ze lekker uit eten, en tja... in Griekenland weten ze ook heel goed wanneer ze royal vlees in de kuip hebben.

Wél een mondkapje

Overigens is op diezelfde foto ook duidelijk te zien dat onze koning een mondkapje in zijn rechterhand heeft, dus met de coronamaatregelen waren de koning en koningin (die 'm ongetwijfeld in haar clutch had zitten) wel degelijk bezig.

De Rijksvoorlichtingsdienst geeft aan dat de foto bedoeld was voor een privé fotoalbum en dat het schenden van de regels 'een foutje' was. "Het is een privésituatie", deelt de voorlichtingsdienst ook.

Inmiddels hebben Willem-Alexander en Máxima ook zelf een reactie gegeven op het voorval, via het Twitter-account van het Koninklijk Huis:

Terug naar Nederland

De Oranjes worden deze week weer op Nederlandse bodem verwacht na hun Griekse zomervakantie. Volgende week maandag moeten hun dochters weer naar school.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in