Majesteit ging full on modemeisje vorige week.

We zijn het gewend dat koningin Máxima de mooiste mode-items scoort. Maar met haar nieuwe tas heeft ze wel een hele grote klapper te pakken.

Toen HM vorige week bij het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam verscheen met aan haar arm een verse Bottega Veneta keek modeminnend Nederland watertandend mee. Die tassen zijn helemaal hot op dit moment en dus ook niet aan te slepen.

Article continues after the ad

Majesteit viel al veel vaker voor een clutch of tas van het label, maar deze bruine beauty is nieuw en dat is een kunstje op zich: de laatste jaren werd Bottega Veneta door een wisseling van de creatieve wacht zó populair dat het moeilijk is om een exemplaar te bemachtigen. Al gaat dat als royal-superfan wellicht iets makkelijker.

The Lauren 1980 heet de tas dus, vernoemd naar actrice Lauren Hutton die 'm droeg in de film American Gigolo (die met Richard Gere). Zij droeg een rood exemplaar, de bruine is vers van de pers.

Het merk is trouwens ook een ware royal-favoriet: koningin Mathilde heeft er een tas van, net als kroonprinses Victoria, kroonprinses Mary en prinses Charlene. 

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in