De koning en koningin bezoeken de World Expo.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag 3 november aanwezig bij de Nederlandse nationale dag tijdens de World Expo in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

(c) Rijksoverheid

Article continues after the ad

De koning opent bij deze gelegenheid officieel het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling. In zijn kielzog volgt een  handelsmissie naar de VAE.

De wereldtentoonstelling biedt een internationaal podium aan landen om zich te presenteren aan de wereld. De Nederlandse bijdrage staat in het teken van ‘Uniting water, energy and food’ en laat de verbinding zien die Nederland legt tussen watermanagement, duurzame energie en voedselzekerheid. 

Het paviljoen is ontworpen als een circulair klimaatsysteem, een biotoop, waarin de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van het vindingrijk oogsten van water, energie en voedsel wordt gepresenteerd.

Het is niet hun eerste bezoek aan het land, in 2009 waren ze er ook al eens. En ja, ze hebben ook nog op die discokamelen gereden. Aangezien het om het Nederlandse paviljoen gaat en een internationaal event is, zal HM zich niet al te zeer hoeven te verdiepen in Diplomatic Dressing. Wat best een beetje jammer is, want juist de ver-weg-reizen leveren vaak bijzondere looks op, kijk maar:  

Indonesië 2020

India 2019

Korea 2014

Singapore 2013

Brunei 2012

Oman 2012

VAE 2012

Qatar 2011

Foto's (c) Getty Images, ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in