We stellen zes kanshebbers aan je voor!

Het is een goede gewoonte in de wereld van Diplomatic Dressing: bij een staatsbezoek niet alleen eigen ontwerpers in het zonnetje zetten – wij hopen op minimaal één Taminiau en een Claesje – maar ook een geste maken aan de modescène van het gastland.

Wat zijn potentiële kandidaten voor een royal look? We doken even in recente collecties van de Deutscher Modeszene. 

Jil Sander

Article continues after the ad

De strakke minimalistische look van Jil Sander is niet zo HM's smaak, maar met even goed zoeken, is er toch wel iets te vinden.

Suggestie voor de avond?

Escada

Glamour, flair, kleur – absolute kanshebber voor een look.

En als ze een dolle bui heeft, zien we HM ook nog wel in dit waterverfje.

Lala Berlin

Representatief genoeg voor werk, cool genoeg voor een avond uit, bekend om de mooie prints, maar misschien meer iets voor de Royal Dochters. All-over Lala zal Máxima vermoedelijk te ver gaan, maar een mooie top is beslist een kanshebber.  

Lala Berlin staat niet bekend om haar avondkleding, maar een donkerblauw dierenprintje zou zomaar kunnen.

Wald Berlin

Deze geweldige klassieke sieraden met een moderne draai zijn een inkoppertje voor de Royal Garderobe.

Philipp Plein

Geen heel voor de hand liggende keuze, want Philip Plein zit erg in zijn streetwear en athleisure-fase, maar misschien in combinatie met een neutral? Wild card.

Hugo Boss

Het lievelingsmerk van koningin Letizia heeft ook best wat in Máxima smaak in de collectie: we zien haar zó in de middelste jurk #livingvicariously

Openingsfoto (c) Patrick van Katwijk / Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in