Het heeft tijdens het staatsbezoek van de Oranjes her en der stevig geregend, maar toen Willem-Alexander en Máxima bij het Tobameer aankwamen, brak de zon door.

Wow, wat was onze koningin weer mooi in een design van Zimmerman. De tweede Zimmerman van deze warme week. De Australiërs weten natuurlijk een dingetje of twee over verkoelende kleedjes. Al oogt deze jurk (zeker met die — logische — handschoenen erbij) niet direct superluchtig.

Het uitzicht over het grootste vulkanische kratermeer ter wereld is prachtig, en dus een ideale plek voor een fotosessie met ons koningspaar, dat vanavond (donderdag) weer terugreist naar Nederland. Maar goed ook misschien, nu de coronacrisis op barsten staat.

Article continues after the ad

De koning en koningin deden in elk geval nog even hun best, onder andere met dit knusse tafereeltje...

...en deze topfoto die thuis zo in een lijstje kan.

En ze genoten zelf óók nog even van het uitzicht, heel belangrijk op dit soort drukke reizen.

Na het uitzichtmomentje stond er nog een boottochtje naar het in het Tobameer gelegen eiland Samosir op het programma, waar ze een kijkje kregen bij het duurzame toerisme en de kleinschalige biologische landbouw op het eiland. Máxima trok er zelfs een frisse outfit voor aan. Oranje boven!

Later vandaag zet WA zijn pilotenpet weer op om Majesteit naar huis te vliegen. Denken we. Al kunnen we ons na drie drukke dagen voorstellen dat hij het vliegen ditmaal aan een ander overlaat.

Wel thuis!

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in