Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima mist haar afspraak (en daar heeft de KLM iets mee te maken)

Vanochtend was ineens de vraag: haalt HM het wel? Wellicht had ze het per parachute-drop nog net gered, maar dat doet Majesteit helaas niet elke week. Koningin Máxima werd vanmiddag op het hoofdkantoor van ING in Amsterdam verwacht om de slottoespraak te houden bij een bijeenkomst over de schulde...

Máxima mist haar afspraak (en daar heeft de KLM iets mee te maken)

Vanochtend was ineens de vraag: haalt HM het wel?

Wellicht had ze het per parachute-drop nog net gered, maar dat doet Majesteit helaas niet elke week.

Koningin Máxima werd vanmiddag op het hoofdkantoor van ING in Amsterdam verwacht om de slottoespraak te houden bij een bijeenkomst over de schuldenzorg. Dat ze als laatste moest, kwam goed uit. Want het zoemde vandaag ineens rond dat HM mogelijk nog helemaal niet weer op Nederlandse bodem was.

Dat bleek ook echt zo te zijn, want lastminute werd besloten dat Máxima niet fysiek maar digitaal zou aansluiten. Vanuit waar precies, dat laat de RVD in het midden.

Dit was niet vandaag, want Huis ten Bosch werd ook niet op tijd gehaald natuurlijk

Vlucht geannuleerd

Máxima en dochter Ariane vlogen voor de Pinksterdagen uit naar Buenos Aires voor een bezoek aan mama/oma Maria del Carmen. Het was gisteren (maandag) vier jaar geleden dat Máxima's zusje Inés zich van het leven beroofde. Samen met haar jongste dochter én broer Martín werd Máxima door Argentijnse media buiten haar moeders huis gespot. Willem-Alexander was in Washington D.C. voor werk.

So far so normal, ware het niet dat een oplettende royalwatcher, Hans Jacobs van royalblog.nl vanochtend constateerde dat de nachtvlucht van Buenos Aires naar Amsterdam die vanochtend moest arriveren was geannuleerd.

Dan maar via Parijs

De KLM-perikelen zullen je dit weekend niet ontgaan zijn. Daarbij ging het alleen om Europese vluchten. Waarom de KLM-vlucht vanuit Argentinië werd geannuleerd is niet bekend. Maar als zoiets 's avonds laat gebeurt, is het natuurlijk lastig om nog iets anders te regelen, koningin of niet.

Evengoed lijkt dat dus gelukt te zijn, zoals Menno Swart (altijd in the know over alles vliegreizen van de Oranjes) lijkt te weten:

De koning vloog in elk geval wél met KLM naar en van Washington. Die vlucht ging wel gewoon terug naar Schiphol zondag. Landden Máxima en Ariane vanochtend inderdaad in Parijs dan zou het nog een hele flitstocht van Charles de Gaulle naar de ING worden. Met piepende bandjes, daar houdt HM gelukkig wel van. Of zou ze toch nog een vluchtje Parijs-Amsterdam hebben weten te scoren?

Hoe het ook zij: twee uur kwam te vroeg en Máxima koos de digitale weg. Mooi dat het zo makkelijk kan. Maar ze zal thuis vast een woordje spreken met haar eigen KLM-piloot over dit rampzalige reisweekend voor Nederland.

Beeld: KLM/Koninklijk Huis/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in