We zagen koningin Mathilde van België onlangs met kroonprinses Elisabeth op pad gaan voor Unicef. Hoopt Máxima ook haar dochters mee op reis te nemen?

Ze sluit het niet uit, deelde ze aan het einde van haar werkbezoek aan Bangladesh eind vorige week met de aanwezige pers. Ze kreeg de vraag omdat goede vriendin koningin Mathilde onlangs voor het eerst samen met haar dochter naar Afrika vloog voor een goed doel.

Article continues after the ad

"Ze vragen veel over mijn werk, en we praten er heel vaak over", aldus onze koningin over Amalia, Alexia en Ariane. "Maar ze zijn wat jonger dan de dochter van koningin Mathilde. We zullen te zijner tijd zien of dat in de toekomst gaat gebeuren."

Dat leeftijdsverschil is, zeker tussen de twee kroonprinsessen, relatief klein, waardoor dat gezamenlijke reismoment al best dichtbij zou kunnen zijn. Elisabeth wordt in oktober 18, Amalia wordt in december 16. Alexia is 14 en Ariane 12. Elisabeth studeert al (in Wales), Amalia zit nog op het Gymnasium.

In een interview met Libelle van vorig jaar gaf Máxima ook al aan dat haar meiden zeker geïnteresseerd zijn in haar werk voor de VN. "Ze gunnen mensen het beste", zei ze toen. "Dat vind ik een mooie eigenschap. Ze stellen veel vragen en vinden het interessant om te horen over andere landen."

Beeld: ANP/RVD - Albert Nieboer

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in