HM heeft een ruime voorsprong op Michelle Obama.

Ze is vrolijk, ze plaagt graag, ze heeft een leuk huwelijk en dito dochters. Daarnaast is ze intelligent, gedisciplineerd en zelfverzekerd genoeg om haar eigen ding te doen, ook al vindt iedereen altijd van alles van haar. Geen wonder dat koningin Máxima met ruime voorsprong bovenaan de Nederlandse lijst staat van meest bewonderde vrouwen, volgens data van opiniepeiler YouGov.  

Article continues after the ad

Plek no 2 is voor Michelle Obama, gevolgd door Angela Merkel (3), Oprah Winfrey (4), prinses Beatrix (5), Eva Jinek (6), koningin Elizabeth II (7), Chantal Janzen (8), Jennifer Lopez (9) en Gretha Thunberg (10). Het is een eclectische line-up!  

Bij de mannen draait de Nederlandse lijst om Barack Obama (1), koning Willem-Alexander (2), Mark Rutte (3), Max Verstappen (4) en de Dalai Lama (5), ook een gezelschap dat we graag eens om één tafel zouden zien.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michelle Obama (@michelleobama) op

Barack en Michelle zijn de meest bewonderde mensen ter wereld, blijkt uit het onderzoek onder 45.000 mensen uit 42 landen. Michelle wipte Angelina Jolie van de eerste plaats, op nummer drie staat de Queen. Plaatsen vier en vijf zijn respectievelijk voor Oprah Winfrey en Jennifer Lopez.

Wereldwijd staat Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates op twee bij de mannen, gevolgd door de Chinese leider Xi Jinping. Gates voerde de lijst jarenlang aan en is volgens YouGov mogelijk een plaats gedaald door "speculatie dat hij op enige wijze betrokken is bij de verspreiding van Covid-19".

In Engeland doen de Windsors het goed: koningin Elizabeth is de meest bewonderde vrouw, met Catherine, de hertogin van Cambridge op een riante derde plaats. Meghan, de hertogin van Sussex, komt binnen op de 13de plaats. Prins William staat bij de mannen op de derde plaats, prins Harry komt niet in de lijst voor.

Foto's (c) Brunopress, ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in