Máxima-alert! Na een paar koninginluwe weken spotten we vanmiddag (dinsdag) onze powerqueen in Amsterdam. Met opvallend hoedje.

Ze toog met koning Willem-Alexander naar de Brakke Grond in de hoofdstad voor het seminar ‘Indonesia and the Netherlands: a joint future’. Een prima voorbereiding op hun staatsbezoek aan de Republiek Indonesië, dat op 10 maart van start gaat.

Article continues after the ad

Dat deed ze na een paar weken waarin er maar heel weinig op haar agenda stond, volgens de RVD onder andere het gevolg van een afzegging en het feit dat ze dit jaar eens niet naar New York en Washington ging voor de VN.

Hoe het ook zij, Máxima leek er aan de arm van de koning zin in te hebben in een rode, tikje kreukelige jurk (van Natan, gokken wij) en met een opvallend wild veren hoedje dat vast van Fabienne Delvigne komt. Zij maakte al eens eerder een memorabele verenhoed voor Majesteit (zie hieronder).

Vandaag...

...en in 2012

Tijdens het seminar stonden de thema’s kunst & cultuur, circulaire economie, verleden & toekomst en kennisdiplomatie centraal. Diverse experts gaven hun visie op deze onderwerpen en gingen in op de veelzijdige relatie tussen Indonesië en Nederland. Daarnaast was er een optreden van jazzcombinatie Boi Akih en sprak het koningspaar met aanwezigen.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Maar voordat Indonesië aan de beurt is, is het volgende week eerst tijd voor voorjaarsvakantie. Iets om naar uit te kijken.

Beeld: Brunopress/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in