Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima laat zich manicuren op het Máximacollege

Het nuttige en het aangename combineren noemen ze dat. Je moet het kunnen, fris en fruitig ten tonele verschijnen na een draak van een reisweek so far. Koningin Máxima zou dinsdagochtend thuiskomen uit Argentinië. Dat werd woensdagmiddag, waarna ze direct door moest naar een officiële bezigheid i...

Máxima laat zich manicuren op het Máximacollege

Het nuttige en het aangename combineren noemen ze dat.

Je moet het kunnen, fris en fruitig ten tonele verschijnen na een draak van een reisweek so far. Koningin Máxima zou dinsdagochtend thuiskomen uit Argentinië. Dat werd woensdagmiddag, waarna ze direct door moest naar een officiële bezigheid in Amsterdam én een diner in het Rijksmuseum.

Dan zou je denken dat ze de dag daarna wel even de jetlag van zich af zou willen slapen. Maar zo werkt het niet in een koninklijk leven, waar de agenda al maanden van tevoren volgepland wordt. Dus vertrok de koningin vanochtend gewoon weer dapper richting Ridderkerk voor de eerste van twee koninklijke bezoeken van de dag.

Ze ging eerst langs bij praktijkschool het Máximacollege (dat is dan wél weer een opstekertje, mogen we aannemen) waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar leren door praktijkervaring op te doen. Máxima sprak met iedereen van de directeur en docenten tot ouders en leerlingen. 

In het praktijklokaal met kapsalon en nagelstudio keek HM even goed rond, want zo'n soort situatie heeft ze natuurlijk thuis ook (of toch zeker op werkpaleis Noordeinde waar een ware kapzaal schijnt te zitten) en je weet nooit waar je nog een gouden tip tegenkomt. En ja: ze werd ook even gemanicuurd door een leerling die dus met een goed verhaal naar huis kan.

Later vanmiddag gaat HM ook nog door naar Amstelveen voor een werkbezoek aan Stichting Petje af. Die stichting bestaat 15 jaar en zet zich in voor kansengelijkheid voor kinderen in Nederland. 

Daarna is het éven adem uit voor Majesteit na een emotioneel Pinksterweekend (maandag was de sterfdag van haar zusje Inés), een drama van een terugreis met dochter Ariane en allerlei werktaferelen. Met de nadruk op éven adem uit, want zondag vertrekt HM voor haar VN-werk alweer naar Ivoorkust en Senegal, waar ze tot en met donderdag druk doende is.

Vrijdag reist ze met Amalia en Willem-Alexander af naar Noorwegen voor Amalia's eerste gala.

Busy, busy, busy.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in