Zou ze teruggedacht hebben aan 2-2-2002?

Het was niet zomaar een boeketje dat HM vanochtend aangereikt kreeg door een dolgelukkig Deventers meisje. Het waren bloemen van hofleverancier Ten Kate Flowers & Decorations. Die ook iets te maken hadden met de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima in 2002.

Article continues after the ad

Nou is het niet helemaal alsof Majesteit vanochtend haar bruidsboeket in het klein aangereikt kreeg: die werd destijds gemaakt door de bloemisten van Paleis Soestdijk. Maar de Ten Kate's uit Deventer waren wél betrokken bij de grote dag van de Oranjes. Zij mochten het droomhuwelijk voorzien van de meest prachtige planten. 

De bloemen bleven niet in de auto...

Of Willem-Alexander en Máxima daar veel van hebben meegekregen lijkt de vraag, maar Ten Kate werd eerder dit jaar officieel Hofleverancier en bloemist Barbara Bijenhof kon haar oren dan ook niet geloven toen ze vorige week hoorde dat ze bezig mocht met een boeket voor niemand minder dan koningin Máxima.

...bloemen in de fabriek...

"Ik heb uitgezocht waar ze van houdt", vertelt Barbara aan Nouveau. "Witte orchideeën, las ik ergens. En sowieso van witte bloemen. Die heb ik gecombineerd met pasteltinten voor een veldsfeertje dat nu helemaal de trend is. Superleuk!"

...bloemen in de garage...

Majesteit en haar bloemen leken in elk geval behoorlijk onafscheidelijk vandaag, dus Barbara's research was niet voor niets.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in