Blush ensemble voor kleurrijke finish! 

De 'Meer muziek in de klas' tour van koningin Máxima eindigde – na bezoeken aan Roermond en Soest – vandaag in de Keukenhof bij Lisse.

Ook dit bezoek vierde nieuwe en bestaande afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Zuid-Holland en Zeeland. Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Article continues after the ad

HM werd in de Keukenhof ontvangen met een optreden van muziekambassadeur Wouter Hamel, die ‘What a wonderful world’ ten gehore bracht. Tijdens het bezoek stond de ondertekening centraal van de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta voor meer muzikale samenwerking. Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, onderstreepte hoe muziekonderwijs al verankerd is in onder meer Dordrecht, Rotterdam en Hoeksche Waard. Het Thomas Moore koor van PABO-studenten trad aansluitend op met ‘something inside so strong’.

De Zeeuwse ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, Ben de Reu, maakte bekend dat het MuziekAkkoord Zeeland uit 2018 wordt uitgebreid met meer muziekonderwijs voor Zeeuws-Vlaanderen. De presentatie werd muzikaal omlijst door optredens van Zeeuwse kinderen en Dax Hovius, die ‘Blue suede Shoes’  ten gehore bracht.

De eerste stappen voor Méér Muziek in de Klas zijn ook gezet in Caribisch Nederland. Henco Cécilia, directeur van het Curaçaohuis, nam een Méér Muziek in de Klas-vlag in ontvangst om toe te werken naar structureel muziekonderwijs op de basisscholen van Curaçao.

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVROTROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in