Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: 'Koningin zijn is geen sprookje'

'Je hebt de verantwoordelijkheid om ergens verandering in te brengen.' Koningin Máxima heeft vrijdag in een interview met de Arabische televisiezender Al Jazeera gezegd dat ze haar taak als koningin als een grote verantwoordelijkheid ervaart. "Het is harder werken dan alles wat ik hiervoor heb ge...

Máxima: 'Koningin zijn is geen sprookje'

'Je hebt de verantwoordelijkheid om ergens verandering in te brengen.'

Koningin Máxima heeft vrijdag in een interview met de Arabische televisiezender Al Jazeera gezegd dat ze haar taak als koningin als een grote verantwoordelijkheid ervaart. "Het is harder werken dan alles wat ik hiervoor heb gedaan", zei HM.

Máxima zei dat het sprookje van de koning en de koningin niet bestaat: "Als je deze positie bekleedt, heb je de verantwoordelijkheid om ergens verandering in te brengen. Ik neem dat heel serieus."

Verder vertelde ze dat ze haar positie als koningin op haar eigen manier invult. Ze heeft niet de ambitie om die rol te veranderen. "Ieder persoon doet het op zijn eigen manier en naar eigen kunnen. Ik hoop zelf dat ik iets kan bijdragen met mijn talenten. Maar elke koningin is anders. Er is geen vaste vorm voor."

De ideale koningin bestaat dan ook niet, vindt Máxima. "In elk land zal dat weer anders zijn. En ook mijn dochter zal het op een andere manier doen dan ik. Het enige wat ik haar kan meegeven, is om te gaan voor wat je leuk vindt en je energie geeft. Want als je dat doet, kun je verandering teweegbrengen."

Foto's (c) RVD, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in