Een prachtige dramatische look van de meester.

Is een staatsbanket altijd een moment voor koningin Máxima om te schitteren in een prachtige baljurk met tiara, de contraprestatie is het moment waarop HM zich vaak van haar meest modieuze kant laat zien. Gelukkig ben je voor beide gelegenheden bij Jan Taminiau in goede handen.

Vanavond was het, na een schitterende avond in Schloss Belvedere in de beroemde Stella McCartney-jurk gisteren, tijd voor weer een contraprestatie. En wel bij het Wiener Konzerthaus.

Article continues after the ad

Taminiau-cape

Daar trakteerden Willem-Alexander en Máxima op een zeer exclusieve voorpremière van de voorstelling Van Gogh in Me, door het Nederlandse Kamerkoor.

De koningin droeg een fantastische cape-jurk van Jan Taminiau met de nodige diamantenpracht. Helemaal chic, maar wel iets meer 'op los', zonder tiara en met losse lokken. De jurk kennen we nog van het staatsbezoek aan Portugal in 2017.

Van Gogh on tour

De avond in Wenen bestaat uit een combinatie van muziek van Debussy, Mahler en Strauss en kunstwerken van Vincent van Gogh en Gustav Klimt. Met een werk van die laatste stonden Máxima en WA gisteravond nog oog in oog.

Mocht je nou benieuwd zijn naar dat Van Gogh in Me, vanaf november gaat het Nederlands Kamerkoor er mee op tournee in eigen land. De Oranjes en hun genodigden kregen een mooie voorpremière, maar ook jij kan dit dus gewoon gaan bewonderen.

Contraprestatie = net iets minder gala

Op zo'n contraprestatie-avond mogen de tiara's in het hotel blijven en kan het qua jurk ook net iets minder gala. Kijk maar eens naar Máxima's looks bij het staatsbanket en de contraprestatie van het vorige staatsbezoek, aan Noorwegen...

...en die daarvoor, aan Berlijn.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in