Laat dat kerstgala maar komen!

Zwart-wit. De outfit die koningin Máxima vanochtend droeg in Den Haag, doet een beetje denken aan haar eerdere outfit tijdens het Kerst Muziekgala. Vast geen toeval.

Máxima kwam naar de Koningin Beatrixschool (dat moet toch altijd een beetje vreemd blijven, als er dingen naar jou/je partner/je schoonmoeder vernoemd zijn) omdat die school meedoet aan Grootste Schoolband van Nederland. Die band, meestal ongeveer driehonderdkoppig treedt in normale tijden elk jaar op tijdens het Kerst Muziekgala, waar Máxima als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas steevast special guest is.

Article continues after the ad

Vorig jaar kende het gala een digitale versie, maar dit jaar mag het weer in levende lijve. En daarom (en omdat de koningin langskwam) werd Máxima vanochtend warm onthaald door een uitzinnige groep kinderen.

Máxima werd in Den Haag ook opgewacht door de directeur van Méér Muziek in de Klas en de directeur van de basisschool. Ze keek mee bij een muziekles in groep 8 van juf Anja, wiens groep in december mag optreden voor de koningin en iedereen die het gala op tv gaat kijken. En er werden ook alvast wat opnames gemaakt voor het gala.

Daarna ging Majesteit met schoolpersoneel in gesprek over het muziekonderwijs op de Beatrixschool. Afscheid nemen doe je op een basisschool altijd knallend als koningin. Bij vertrek stonden alle ruim 300 leerlingen van de school klaar om Máxima uit te zwaaien. Tot december!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in