Ze staat op de power-lyst!

Amper in beeld komen en toch invloed uitoefenen – het is best knap van HM. De afgelopen maanden is het leven aardig op zijn kop gezet. We leerden te communiceren met Zoom, niets leek luxueuzer dan ons aan te kleden voor een korte wandeling en we zaten eindeloos online, waar we mensen leerden kennen die ons hebben vermaakt, geholpen of simpelweg even heerlijk hebben afgeleid van all things corona.

Lyst zocht uit welke publieke figuren het verschil hebben gemaakt tijdens de pandemie en nam meteen mee wie het meeste invloed had op zoekwoorden naar mode. En toen kwam al snel koningin Máxima bovendrijven.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” - Máxima Ingrediënten koekjes: · 300 gr maizena · 200 gr bloem · 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) · 150 gr suiker · 4 eidooiers · 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat) · 2 afgestreken theelepels bakpoeder · het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder · de geraspte schil van 1 citroen · 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: · dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) · geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar! #vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk 📸RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

'Koningin Máxima is een duidelijk stijlicoon en heeft tijdens de quarantaine een grote impact gemaakt met haar looks,' zo stelt Lyst. En waar had ze dat aan te danken? Om te beginnen met de Argentijnse lekkernij Alfajores die ze bakte voor haar 49ste verjaardag: Meest Succesvolle Koninklijk Huis Post Ooit.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Tijdens het bakken van haar lievelingskoekjes droeg Maxima een blouse van Gucci en bij het presenteren een gouden metallic top van Claes Iversen, waar vervolgens online massaal op gezocht werd.

Daarnaast droeg Máxima tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een prachtige look van Valentino. De zoekopdrachten naar dit merk stegen in de dagen na de herdenking met 12%, zo meldt Lyst. Well played, your Maj. 

Foto ©,  bron Lyst

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in