Ze mag dan heerlijk op vakantie zijn in Griekenland, Máxima laat evengoed van zich horen deze week. In de nieuwsbrief van haar New Yorkse VN-kantoor spreekt de koningin over haar tienjarig jubileum.

"In september is het tien jaar geleden dat ik de rol van UNSGSA heb aangenomen", schrijft ze in het voorwoord. "Ik ben ontzettend trots op de enorme vooruitgang die in die periode is geboekt door de hele gemeenschap die met inclusieve financiering bezig is."

Article continues after the ad

Dat onze koningin haar rol na tien jaar hard werken niet aan de wilgen gaat hangen was al bekend. "Het is ook duidelijk dat we nog veel meer te bereiken hebben om ervoor te zorgen dat inclusieve financiering de wereld helpt om zijn duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken", vervolgt ze.

"Ik kijk er naar uit om te blijven samenwerken zodat iedereen - zeker achtergestelde groepen - toegang hebben tot en verantwoord gebruik kunnen maken van de financiële diensten die ze nodig hebben om hun leven te veranderen."

Eind september meldt Máxima zich zoals elk jaar bij de Algemene Vergadering van de VN in New York. Dan wordt er ook aandacht besteed aan haar mooie jubileum. Naar verluidt is koning Willem-Alexander daar dan óók bij. Iets om naar uit te kijken!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in