Zelfisolatie in Paleis Huis ten Bosch, een overpeinzing.

Geen werkbezoeken. Geen VN-werk op locatie. Geen voorbereidingen op het gala bij koningin Margrethe van Denemarken, geen Koningsdag en vermoedelijk ook geen Bevrijdingsdagconcert. Voor het eerst in negentien jaar zit koningin Máxima voor langere tijd thuis, door alle maatregelen rond het coronavirus.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

En dan vraag je je toch af hoe dat gaat. Ze werkt intussen vast aan haar VN- en andere dossiers, maar verder? Hoe is het om 24/7 rekening te houden met een staf? Kookt royal kok Willem-Pieter van Dreumel nog altijd voor de Oranjes of gooien ze nu regelmatig ook zelf iets in de wok? Uit de pannendeksels waarmee ze voor de zorg applaudisseren valt op te maken dat ze in ieder geval de keuken in Huis ten Bosch weten te vinden. En dat ze over vrijetijdskleding beschikken: deze looks zien we anders nooit.  

Article continues after the ad

Van Nederland Doet 2018 hebben we dit onvergetelijke moment waarbij er wat onwennig broodjes worden gesmeerd…

…en koning Willem pannenkoeken bakte.

Verder is HM geen vreemde als het aankomt op spelletjes...

...en misschien staat er ook wel een sjoelbak in Huis ten Bosch.

Voor het geval er buiten nog wat te doen is: bij Nederland Doet worstelde ze ook met een moestuintje...

...en was ze met een kwast in de weer...

...al kan ze ook uit de voeten met een hogedrukspuit.

Van Koningsdag 2019 weten we dat het hele gezin bloedfanatiek is (de quiz begint op 1:34), dus misschien dat ook Triviant weer eens uit de kast komt?

En hoewel er alleen foto's zijn van de ruimtes in Paleis ten Bosch die voor werk worden gebruikt - hier Máxima's kantoor...

... en dit is de thuiswerkplek van Willem-Alexander - hebben ze in ieder geval méér dan genoeg ruimte om elkaar te ontlopen, als ze even genoeg van elkaar hebben.

Als nu een van de A'tjes eens even een filmpje maakt van het leven als royals in de wacht? We weten zeker dat dat op de socials gewaardeerd zou worden 🙃 !

Foto's (c) Hollandse Hoogte, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in