Er zijn slechtere manieren om aan je nieuwe werkjaar te beginnen dan met een koud biertje
Er zijn slechtere manieren om aan je nieuwe werkjaar te beginnen dan met een koud biertje

De koningin is weer aan het werk!

De kick-off na de vakantie was even rijden, maar dan heb je ook wat: Koningin Máxima was vandaag op werkbezoek bij de Gulpener Bierbrouwerij in de gemeente Gulpen-Wittem.

De brouwerij is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen.

Article continues after the ad

Het werkbezoek startte bij één van de hopvelden in de gemeente Gulpen. Ruim dertig telers uit de regio zijn aangesloten bij een coöperatie die Limburgse gerst, tarwe, rogge en spelt levert aan Gulpener.

HM koos voor haar eerste werkbezoek na de vakantie voor een hippe printbroek met een top van Natan.

De look was zomers en niet al te formeel, perfect om er weer een beetje in te komen. 

Koningin Máxima sprak met een aantal telers over het verbouwen van grondstoffen en de samenwerking tussen de coöperatie en de brouwerij. Aansluitend werden in het veld rijpe hopbellen geoogst.

In het nieuwe brouwhuis van Gulpener kreeg Máxima uitleg over innovatieve brouwtechnieken, verwerking van lokale grondstoffen en de stappen die worden gezet om in 2030 alle bieren te kunnen brouwen zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

Het ging er dampend aan toe, zo te zien.

Vervolgens ging HM in het BrouwLokaal in gesprek met directie en medewerkers in gesprek over de historie van de brouwerij en de duurzame aanpak van het bedrijf.

Het werkbezoek werd afgesloten in de microbrouwerij waar de eerder geoogste hopbellen worden gebruikt voor het brouwen van een speciaalbier.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

Foto's (c) Brunopress, label ID's Modekoningin Máxima

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in