Windje hoor, vanochtend in Amsterdam. Gelukkig is Majesteit een pro.

Koningin Máxima was vanochtend in Amsterdam bij !WOON om met jongere en oudere woningzoekenden te praten over krapte op de woningmarkt. Dat is door het hele land een probleem, maar in Amsterdam al helemaal.

Jongeren wonen lang thuis of delen tot ver na hun dertigste een woning en ouderen die hoog wonen vinden moeilijk een woning zonder trappen of met een lift. Urgente woningzoekenden wachten vaak nog lang op een woning.

Article continues after the ad

Bij aankomst bleek Amsterdam nog een probleempje te hebben. Stormen Eunice en Franklin en co. mogen het veld dan geruimd hebben, het waaide hárd op de royal parkeerplaats. Dat leverde dan wél weer leuke plaatjes op zoals deze coupe(s) windhoos...

...en dit behulpzame Majesteit-momentje.

Máxima (chic in ruit en rood, een favoriete combinatie van Natan-jurk, speelse accessoires en killer boots) sprak met jongeren over de gevolgen van een tijdelijk huurcontract. Bij het gesprek met ouderen kwam aan bod dat er te weinig geschikte woningen zijn, ondanks de regelingen die er zijn om doorstroming te bevorderen. HM sprak ook met vrijwilligers van !WOON, die woningzoekenden bijstaan in het vinden van een woning.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Máxima zich verdiept in de krapte op de woningmarkt. Een maand geleden was ze ook al bij Vereniging Eigen Huis, waar het vooral draaide om de koopmarkt. Vandaag ging het voornamelijk over huren.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in