Nu alleen oranje boven, maar toch: leuk!

Koningin Máxima was vanochtend in Amsterdam voor een ontmoeting met jongeren die werken aan hun mentale gezondheid. Ze bezocht een aantal initiatieven voor en door jongeren die ze meer laten praten over en werken aan hun geestelijke gesteldheid.

Daar kwam ze aan als het zonnetje in huis, met een oranje top. Niet de van-top-tot-teen-look van maandag, maar toch: altijd leuk, Majesteit in oranje.

Article continues after the ad

Ze sprak met betrokkenen, onder andere van Thrive Amsterdam waar ze zich inzetten op jongeren en migranten in de hoofdstad. Laagdrempelig is daarbij een kernwoord.

De tijd van frivole mondkapjes is zo te zien wel even voorbij, in aanloop naar de persconferentie.

Majesteit kreeg een rondleiding en sprak ook met aanwezige jongeren, onder andere over de rol van muziek in het verbeteren van de mentale gezondheid.

Vanuit Amsterdam reist Máxima door naar haar woonplaats Den Haag. Daar neemt ze vanmiddag het eerste exemplaar in ontvangst van het fotoboek van Stichting Haags Verhaal.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in