Wie iets van HM wil, komt bij deze vrouw terecht.

Morgen begint ze: Xiaoling Wu, de nieuwe particulier secretaris van koningin Máxima. Het is een van de hoogste functies aan het hof: Wu beheert de agenda van HM en handelt allerlei zaken voor haar af. Het is dan ook met recht een vertrouwensfunctie.

(c) Xiaoling Wu / LinkedIn 

Article continues after the ad

Xiaoling Wu (1974) studeerde Internationaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam en Sinologie aan de Universiteit van Leiden. Na haar studie heeft zij diverse functies bekleed bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder andere in China, Ethiopië, Nieuw-Zeeland en Den Haag. Tot voor kort was zij werkzaam als Clustercoördinator Mensenrechten.Wu volgt in deze functie Gabriella Sancisi (hier links naast HM, met de tas) op, die jarenlang Máxima's rechterhand was en heel wat documenten voor haar heeft meegedragen op VN-reizen. Sancisi is teruggekeerd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en is inmiddels aangetreden als ambassadeur te Bratislava.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in