Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima heeft dag met een gouden randje

Als Hare Majesteit al aangeslagen was over de kritiek op haar ontmoeting met de omstreden kroonprins Mohammed van Saoedi-Arabië, dan was daar bij haar werkbezoek van gisteren niets meer van te merken. En ook vandaag was het business as usual, #ShinyHappyQueen. In de ochtend was ze in Breda om met...

Máxima heeft dag met een gouden randje

Als Hare Majesteit al aangeslagen was over de kritiek op haar ontmoeting met de omstreden kroonprins Mohammed van Saoedi-Arabië, dan was daar bij haar werkbezoek van gisteren niets meer van te merken. En ook vandaag was het business as usual, #ShinyHappyQueen.

In de ochtend was ze in Breda om met eigen ogen te zien hoe stichting Met je Hart eenzaamheid onder ouderen bestrijdt. De stichting is winnaar van het grote Appeltje van Oranje 2019, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven.

Er was buiten ook even aandacht voor een lief jong onderdaantje. Met je Hart brengt vrijwilligers en partners bij elkaar om samen ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren en zo de eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Koningin Máxima bezocht in Breda een café-restaurant waar Met je Hart ontmoetingen organiseert. Ze sprak er met deelnemers en betrokkenen...

...én schoof aan bij een brunchgroep van ouderen die vaker uitgenodigd worden door Met je Hart. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en bezoeken regelmatig initiatieven om te zien of het geld goed terecht komt.

De Royal Boterbloem zag er zonnig uit in een bekende goudgele Natan met serieuze klokmouwen. Zijde met ingeweven bloemmotieven, altijd goed. Heur haar leek nog wel een beetje down van alle commotie die de G20-ontmoeting opleverde, maar een Bad Hair Day zijn we inmiddels wel gewend van HM #menselijk.

Op de terugweg naar Den Haag maakte Máxima een omkleedstop om zich in een verse Natan (een groene deux-pièce met bijbehorende corsage) te hullen voor ze zich meldde in in Rotterdam. In het Wereldmuseum opende ze de tentoonstelling Superstraat. In deze fictieve straat wonen en werken tien Rotterdammers die in de stad zijn geboren, getogen, er naartoe verhuisd of gevlucht.

De bewoners van de straat staan symbool voor de vele culturen en ruim 170 nationaliteiten die Rotterdam rijk is. Alles was er uiteraard cultureel correct pais en vree, zodat niemand zich er een buil aan kon vallen en dat vond vast niemand bij de RVD heel erg.

Superstraat is de eerste tentoonstelling na een grote verbouwing van het Wereldmuseum.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in