Majesteit spotten in de buurtsuup!

Zo zagen we koningin Máxima in al haar jaren als prinses en koningin nog nooit: supermarkende.

Natuurlijk schiet ook HM wel eens de AH binnen voor een halfje bruin, maar alleen in Wassenaar en Den Haag is dat een bekend beeld. Voor de rest van het land was haar tochtje door de Jumbo vandaag een primeur.

Article continues after the ad

De koningin was vanmiddag (donderdag) op werkbezoek in Nijmegen en ging langs bij de Jumbo en een afvalbedrijf om te praten met mensen in vitale beroepen. Die werken keihard en hebben flink moeten omdenken, maar staan niet enorm in de coronaschijnwerpers.

Zo willen wij óók wel naar de supermarkt

In de Jumbo hoorde Máxima van vakkenvullers, kassamedewerkers en medewerkers van de versafdeling hoe zij hun werk de afgelopen tijd hebben ervaren. Daarnaast vertelden medewerkers over hamsterwoede, nieuwe druktepieken en veranderde werkzaamheden.

Vervolgens kreeg de koningin een rondleiding over de milieustraat in Nijmegen. Medewerkers vertelden daar over de verhoogde volumes aan afval van particulieren, de werkdruk, de lange wachtrijen voor de milieustraat en de extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen die zijn ingesteld.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in