De toespraak van de koning stal de show tijdens de Nationale Herdenking, maar Máxima werd trending topic.

Hij sprong direct in het oog, de all black outfit van Máxima voor de bijzondere herdenking op de Dam. Zwart, zwart, zwart, van laars tot hoed tot riem. Het ontging ook op social media niemand.

Daar werd Máxima van alle kanten (juist ook door internationale royaltyfans) geroemd om haar outfit. Een voorbeeld: 'Máxima doet me denken aan Beyoncé in de clip van Telephone!'. Ook de naam Zorro kwam voorbij, en onze koningin deed weer een ander denken aan de serie American Horror Story: Coven. Conclusie: bewitching in zwart.

Article continues after the ad

Wat een glamourqueen, zo luidde de consensus. Zelfs in zwart op zwart straalt ze luxe en mode uit. Knap gedaan.

Een moment stilte voor deze foto

De outfit zelf was om te beginnen al een legendarische. Het was haar zogenaamde Pausfit: de outfit die ze in 2017 droeg om de Paus te ontmoeten. De top althans, meldt Josine Droogendijk. De rok, een Valentino, is wél nieuw. Al verandert dat aan de totale look natuurlijk niet zo heel veel.

Wel heel anders dan bij de paus: het hoedje, de riem en de shawl die het geheel een extra superheldinnengevoel gaf. Zie 'm wapperen.

Een diepe buiging voor Majesteit. Of zoals haar fans op Twitter het (iets minder Majesteitelijk, maar niet minder leuk) zouden verwoorden:

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in