We weten hoe wij onze koningin zien, maar hoe wordt zij wereldwijd beschouwd? Dit zijn de vier populairste foto's van Máxima wereldwijd.

Dat de Oranjes door heel Europa en ook elders ter wereld heel populair zijn is welbekend. Ze sieren best dressed-lijstjes, Máxima stond ooit op de lijst met 100 meest invloedrijke mensen ter wereld van TIME, zelfs koningin Elizabeth is fan van ons koningspaar.

Maar misschien geeft het archief van Getty Images wel het mooist aan hoe onze koningin in het buitenland beschouwd wordt. Ja, om haar werk voor de VN wordt ze gelauwerd. Maar op de vier populairste foto's van Majesteit wereldwijd is ze een en al glamourkoningin.

Op nummer vier: op staatsbezoek in Portugal, oktober 2017

Article continues after the ad

Of het nou de epic hoed is, de prachtige kleurstelling, de royal uitstraling of die stralende lach — wij snappen wel dat Máxima op dit plaatje de belichaming van een koningin is.

Op nummer drie: de nieuwjaarsontvangst van januari 2020

Dat Majesteit zelf ook dol is op dit lookje staat vast: de foto's van deze januarimiddag vormen haar nieuwste officiële portret. Die oorbellen, die haren en ja (daar gaan we weer) die lach: om door een ringetje te halen.

Op nummer twee: in Japan voor keizer Naruhito, oktober 2019

Glamour doet onze koningin goed, en daar krijgen ze ook ver buiten de landsgrenzen maar geen genoeg van. Zij in een nu al beroemde royal rood, hij met de kersverse baard... geen wonder dat de Oranjes hier de show stalen. 

En op nummer een: het staatsbanket in Buckingham Palace, oktober 2018

Dat dit een grote avond ging worden, wist Máxima dondersgoed. Dus verscheen ze bij het staatsbanket tijdens hun bezoek aan Groot-Brittannië in een schitterende Jan Taminiau mét de enorme Stuart-diamant. Koninklijker dan koninklijk en ook in onze ogen de terechte winnaar.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in