Van ingetogen grijs naar Oranje Boven!

Het vraagt om een beetje gevoel voor de stemming in het land, hoe je als royal uitrukt in barre tijden. Het was goed te zien aan koningin Máxima, die zich in het begin van de coronacrisis zeer ingetogen kleedde, want je kunt natuurlijk moeilijk ergens totally glam arriveren als het land in een lockdown zit. Nu er steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd, komen echter weer de dolle oorbellen en wat meer kleur uit de kast, kijk maar (swipe naar links voor de andere foto).


 

Links Honselerdijk, 27 maart 2020. Nederland zit grotendeels binnen, in shock. Daarbij past het buitengewoon neutrale grijs van HM. Rechts Enschede 16 april 2020: de lockdown blijkt zijn werk te doen, de RIVM-cijfers verbeteren. Zulks is een goede reden voor een vrolijke noot.

Article continues after the ad


 

Rechts Loenen, 31 maart 2020. Sombere RIVM-berichten vragen om ingetogen monochroom. Rechts Delft, 19 mei 2020. Nederland gaat langzaam weer open, de normale zorg start weer op en er staat zowaar wel weer eens een file. Reden voor een hippe royal prairiejurk met ruches en stroken


 

Links Nieuw-Vennep, 8 april 2020. Nederland sombert en HM sombert mee, in antraciet en beige. Rechts: Texel, 28 mei 2020: gunstige berichten over de belasting van de IC's, Diederik Gommerts ziet eruit alsof hij weer normaal slaapt en de anderhalve-meter- maatschappij mag verder open. Máxima viert het mee in een passend vrolijk tenue #diplomatic dressing.


 

En hoe is het met andere royals in vergelijking met het begin van de pandemie? Ook koningin Mathilde ging van stemmig grijs naar all-in Oranje, inclusief mondkapje, van Natan. Zij droeg intussen echter al veel eerder weer kleur, een beetje à la de Queen Mum en prinses Diana, die van mening waren dat mensen in barre tijden juist opgevrolijkt moesten worden. Ieder zijn eigen crisisstijl!


 

Groothertogin Maria-Teresa begon eveneens in 50 tinten grijs aan de pandemie. Ze zit nog steeds in de huispakkenmodus, maar durft inmiddels wel weer roze aan.


 

Spanje werd zwaar getroffen, koningin Letizia zit al maanden in gedekte kleding achter de webcam voor volk en vaderland. Maar toch trok zij deze week weer eens iets lichters aan: hoop doet leven.


 

Ook Letizia's oudste dochter prinses Leonor veranderde haar look: ze begon als blondine aan de pandemie en kwam er als brunette uit: die heeft de haarspoeling ontdekt, zoals vele pubers gedurende de lockdown.

Foto's © Brunopress, Belgische Monarchie,Cour Gran-Ducale

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in