Er zat vandaag een verrassing onder HM's bekende rode jas.

Koningin Máxima en minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen waren vanmiddag op werkbezoek bij Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Ze spraken daar met betrokkenen over schulden onder jongeren. En hoewel de materie serieus was, was er ruimte voor een fijne modeknipoog.

Majesteit trok voor de gelegenheid een wel heel fijne leren plooienrok uit de kast. Die riekt naar Natan, maar kennen wij niet direct terug uit de lookbooks van het Belgische label. Update: het blijkt een rok van Roberto Collina te zijn.

Sowieso is plissé een enorme royaltrend, dus wat dat betreft zit HM helemaal goed.

Article continues after the ad

Máxima is erevoorzitter van SchuldenlabNL, dat verschillende schuldhulpmethoden biedt, ook voor jongeren. Ruim 22.000 huishoudens in de leeftijd van zestien tot vijfentwintig jaar hebben problematische schulden. De coronacrisis zou er bovendien voor gezorgd hebben dat steeds meer jongeren schulden of betalingsachterstanden hebben.

Majesteit sprak met jongeren over hun ervaringen en met hulpverleners en bestuurders over hoe gemeenten jongeren kunnen helpen. Eerder dit jaar ging Máxima ook al langs bij minister Schouten om over dit onderwerp te praten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in