Een knap streekbezoek, daar waren we aan toe.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag samen op pad. Ze doen de Duin- en Bollenstreek in Zuid-Holland aan, onder andere Lisse, Teylingen, Hillegom, Katwijk en Noordwijk. En kwamen zomaar aan in het zonnetje!

Naast dat het een prachtige plek is voor een streekbezoek (als de weergoden meewerken kunnen er natuurlijk de mooiste bloemenplaatjes worden geschoten!), is de streek er ook eentje met een mooi contrast tussen kleine dorpjes en innovatieve ondernemingen, zoals het spacecluster. En ja: daar trek je dus hoog bezoek mee aan.

Article continues after the ad

Zou de koning de klacht gehoord hebben?

Máxima koos voor de gelegenheid voor een fonkelnieuwe, ingekorte jurk van Oscar de la Renta (inspecteur Droogendijk zat er bovenop!) in fijn donkerblauw. Dan vloek je in elk geval nooit bij al die bloemenpracht, ze zal het vast gedacht hebben. En de koning had zowaar (het is een veelgehoorde 'klacht' vanuit modewatchers) een matching pak en stropdas aangetrokken. Gisteren koos hij nog voor een paarse das die heerlijk niets te maken had met het Máxima-rood naast hem.

De dag begon bij voetbalclub FC Lisse, waar de Oranjes werden bijgepraat over waarom maar liefst zeven clubs uit de streek op het hoogste niveau van het amateurvoetbal spelen, een unicum.

Rondje bollen, rondje strand

Natúúrlijk wordt er vandaag ook nog een rondje bollen gedaan, in Teylingen, waar de koning en koningin worden rondgeleid bij een telersbedrijf en in Hillegom waar ze horen hoe de bollenvelden de koppeling met toerisme maken. En het strand en de duinen komen ook nog aan bod.

Een echt Hollands toeristisch uitje, maar dan met een koninklijk randje. Als dat geen Oranje Boven-gevoel geeft...

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in