Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en WA op Oostenrijkse societybruiloft

Een fijn uitstapje uit de spotlights voor het koningspaar. Het weekendprogramma van de Oranjes was fijn: zij brachten een flitsbezoek aan Oostenrijk voor de bruiloft van de dochter van goede vrienden. Privé, dus de onderstaande foto's zijn van een eerder (gala)moment met dezelfde jurk. HM ging ni...

Máxima en WA op Oostenrijkse societybruiloft

Een fijn uitstapje uit de spotlights voor het koningspaar.

Het weekendprogramma van de Oranjes was fijn: zij brachten een flitsbezoek aan Oostenrijk voor de bruiloft van de dochter van goede vrienden. Privé, dus de onderstaande foto's zijn van een eerder (gala)moment met dezelfde jurk. HM ging niet met tiara en al naar het huwelijk.

Dat werd niet vooraf aangekondigd (het gaat om een privébezoek), maar natuurlijk wist de Oostenrijkse pers de nodige kiekjes van Máxima en Willem-Alexander te bemachtigen die wij in Nederland niet krijgen. Erg incognito was HM dan ook niet, in een van de mooiste jurken van de hele receptie.

Máxima koos voor een blauw-wit gebloemd design van Carolina Herrera. Nou heeft Majesteit naar wij publiekelijk hebben kunnen zien geen enorme voorraad Herrera in haar garderobe hangen. We kunnen eigenlijk alleen deze andere jurk vinden in de archieven, uit 2017.

De blauwe jurk die ze voor het huwelijk inpakte, zagen we tien jaar geleden voor het eerst op het verjaardagsfeest van koningin Margrethe van Denemarken. 

Carolina Herrera is wel een van de favoriete designers van menig ander royal, met Letizia van Spanje, Mary van Denemarken en Mathilde van België voorop. Ook Meghan Markle is dol op het modemerk.

Het huwelijk waar de Oranjes guests of honor waren was dat van Tatjana Waldburg-Zeil en de van Hongaarse adel afstammende Philipp Eisl in het Oostenrijkse Hohenems. Waar zo'n grote bruiloft natuurlijk uitgebreid gedeeld werd met stadsgenoten, getuige de vele foto's op de stedelijke Facebook.

Er kwamen in totaal 480 gasten naar Oostenrijk. Tatjana is de oudste dochter van gravin Nini en graaf Franz-Clemens Waldburg-Zeil, en dat zijn goede vrienden van ons koningspaar. Willem-Alexander is zelfs peetoom van een van de andere dochters van het koppel, die ook bloemenmeisje was bij hun royal wedding in februari 2002.

De jongste dochter van de Waldburg-Zeils heeft Máxima als doopnaam. Dat zegt wel genoeg, over de onderlinge banden. Het was vast en zeker een mooi feestje.

Beeld: Getty Images/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in