HM is wezen shoppen.

Koningin Máxima opende vanochtend in Amsterdam het Jeroen Pit Huis. Dat is een plek waar gezinnen met chronisch ernstig zieke kinderen leren omgaan met de ziekte van hun kind. Een tussenstap tussen ziekenhuis en thuis.

Als het om kinderen gaat, is Máxima een grote Royal Softie die graag knuffelt en speelt. Vaak levert het de leukste momenten op.

Article continues after the ad

Een vers outfitje wil ook nog wel eens helpen. Máxima is vandaag in het nieuw in deze lekker wapperende roze look compleet met visnetje vol roze rozen bij wijze van haarband/hoed. Er zal her en der vast een kinderhandje naar zijn uitgestoken. #snappenwehelemaal

Het Jeroen Pit Huis is er om ouders vertrouwen te geven in de zorg die zij thuis moeten geven of regelen nadat hun kind een tijd in het ziekenhuis heeft gelegen. Ze worden getraind in verpleegkundige handelingen die van levensbelang voor hun kind zijn. Ook kunnen ze even weer op adem komen en wennen aan hun nieuwe gezinsleven.

Het nieuwe huis biedt plek aan acht gezinnen, elk in een eigen appartement. Máxima kreeg natuurlijk een uitgebreide rondleiding en sprak met het eerste gezin dat zijn intrek in het huis heeft genomen. 

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in