Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: en nu... op naar New York!

Zo van de Grote Kerk naar Schiphol. Met piepende bandjes vertrok de royalstoet vanmiddag vanaf de Grote Kerk terug naar Paleis Noordeinde. Onze koningin had namelijk nog een heel tweede Prinsjesdagplan. Eerdere jaren kwam het wel eens vaker voor dat HM vanuit haar balkonmoment zó doorreed naar Sc...

Máxima: en nu... op naar New York!

Zo van de Grote Kerk naar Schiphol.

Met piepende bandjes vertrok de royalstoet vanmiddag vanaf de Grote Kerk terug naar Paleis Noordeinde. Onze koningin had namelijk nog een heel tweede Prinsjesdagplan.

Eerdere jaren kwam het wel eens vaker voor dat HM vanuit haar balkonmoment zó doorreed naar Schiphol voor de Algemene Vergadering van haar tweede baas, de VN. In pandemietijden was dat natuurlijk even anders. Maar vanmiddag is het wel degelijk wheels up voor Máxima, de pleitbezorger.

Een balkonmoment was er niet, dus was het hop, hop, die twee drukke autokilometers naar Noordeinde maken en snel uit de Natan-look en in iets meer vliegtuigproofs. Waarna HM fluks in een volgende wagen stapte, op naar Schiphol en de koning wellicht iets beduusd achterbleef op het werkpaleis (waar voor hem vast ook nog genoeg te werken was, geen zorgen).

Een bliksembezoek, zo omschrijven bronnen het bezoek van Majesteit aan Manhattan. Ze heeft vergaderingen staan met ministers en beleidsmakers, presenteert 'haar' jaarverslag aan de secretaris-generaal van de VN, en keer donderdag alweer terug naar Nederland.

Vrijdag spreekt demissionair minister-president Mark Rutte in New York, maar de bijeenkomsten rondom de Algemene Vergadering vinden deels live in New York en deels online plaats, dus het kan maar zo dat HM ook dan even digitaal aanschuift.

Een wervelwind van een vrouw.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in