Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en Mary: zinderend in zwart

'Wat doe jij vanavond aan?' Skål! In de Grote Kerk proosten koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanavond met de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary op een mooie, duurzame toekomst. De Deense royals zijn in Nederland voor een tweedaags handelsbezoek met als thema duurzame energi...

Máxima en Mary: zinderend in zwart

'Wat doe jij vanavond aan?'

Skål! In de Grote Kerk proosten koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanavond met de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary op een mooie, duurzame toekomst.

De Deense royals zijn in Nederland voor een tweedaags handelsbezoek met als thema duurzame energie, en daar mag op gedronken worden. 

Dresscode: cocktail

Nederland en Denemarken hebben allebei ambitieuze klimaatdoelstellingen en investeren in duurzame energievoorzieningen zoals windenergie en waterstof. Daar wordt deze dagen op meerdere plekken in Zuid-Holland serieus over gepraat.

Voor de gelegenheid, dresscode cocktail, koos zowel Mary als Máxima een zwart jurkje uit, Máxima met als eyecatcher haar ketting, Mary met als leuk detail haar gele Carrie Bradshaw-pumps. Een plaatje, allebei. De heren koningen waren overigens al even color-coordinated.

Vandaag woonden Frederik en Mary een conferentie en verschillende seminars over het onderwerp bij, ontmoetten ze Deense studenten die in Nederland studeren, gingen ze langs op Shell HQ en sloten ze hun middagprogramma zeer pittoresk af bij het Vredespaleis.

Logeren

Na een korte opfris-sessie was het dinner time en sloten Willem-Alexander en Máxima gezellig aan. Al zullen de koppels niet tot in de kleine uurtjes aan de champagne zitten vanavond: Frederik en Mary wacht morgen weer een dijk van een programma langs onder andere Leiden, Delft en Rotterdam, waarna ze terugvliegen naar Kopenhagen.

Ze slapen trouwens wél op Huis ten Bosch. #gezellig

Ons eigen koningspaar meldt zich woensdagavond alweer voor het volgende chique diner, dan met het Corps Diplomatique in Koninklijk Paleis Amsterdam.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in