Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima & haar royal vriendinnen: de leukste foto's!

Een koninklijke klik is altijd fijn! Máxima's échte vriendinnen zijn natuurlijk degenen die helemaal bovenaan haar whatsapp-chats staan. Maar in het wereldje van de monarchieën is het natuurlijk wel prettig als je het goed met de royal collega's kunt vinden, want je komt elkaar voortdurend tegen....

Máxima & haar royal vriendinnen: de leukste foto's!

Een koninklijke klik is altijd fijn!

Máxima's échte vriendinnen zijn natuurlijk degenen die helemaal bovenaan haar whatsapp-chats staan. Maar in het wereldje van de monarchieën is het natuurlijk wel prettig als je het goed met de royal collega's kunt vinden, want je komt elkaar voortdurend tegen. Uit een apocrief verhaal weten we dat de royals bij bruiloften en partijen uiteindelijk altijd samen in een hoek bij elkaar gaan zitten, even onder elkaar. En afgaand op foto's zie je ook eigenlijk wel met wie HM het uitstekend kan vinden, ook als er geen tiara aan te pas komt.

London Bridge, 2018. Niks geen serieuze photocall, Sophie van Wessex en Máxima hadden ook eerder tijdens het staatsbezoek al een leuke klik en HM maakt hier duidelijk een grap…

…vermoedelijk over het koude weer – heeft de ziel hier nu kippenvel?

Het was een beetje mal staatsbezoek, want a) de Oranjes komen nogal eens in Luxemburg over de vloer en b) zo ontzettend veel valt er nu ook weer niet te zien. Maar het is natuurlijk wel heel lekker om Spaans te kunnen praten met iemand die precies weet hoe het is om als Latina in een Europees vorstenhuis te belanden, zoals Maria-Teresa en Máxima. Dit is de lichaamstaal van vrouwen die elkaar mogen.

Zweden, 2010. Het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling. Er werd uitbundig onderling gebabbeld en reken maar dat er een telefoon in die koninklijke clutch past, om het moment even vast te leggen.

Dit was nadat de bruid nét gepasseerd was: Mette-Marit ontroerd, Máxima en Mary die het momentje even delen.  

Tromso 2016, een privé-uitstapje naar Noorwegen, waar Máxima en Mette-Marit het mét hun echtgenoten en wat vrienden leuk hadden op wellness-boot Vulkana.  

Letizia van Spanje, ook bekend als Hare Koninklijke Perfectionist, is niet iemand die snel eens iets spontaans doet, al helemaal niet en publique. Máxima weet haar echter altijd te ontdooien, zowel in 2013...

... als eerder dit jaar, bij de inhuldiging van keizer Naruhito van Japan. 

Máxima en Mathilde van België kennen elkaar al heel lang, uit de tijd dat Máxima in Brussel aan haar Nederlands werkte en Mathilde de kersverse kroonprinses van de zuiderburen was. Deze foto is uit 2002, Willem-Alexander en Máxima waren hier net twee maanden getrouwd. 

Deze vriendschap is wat hechter, ook al omdat de afstand tussen Brussel en Den Haag goed te doen is. Beide dames hebben kinderen in dezelfde leeftijd (Mathilde is peettante van prinses Alexia), een serieuze Natan-verslaving en vrij veel professioneel contact. Maar het is geen geheim dat ze elkaar vaak bellen en ook regelmatig bij elkaar over de vloer komen. 

Binnenpretjes over en weer...

...in 2006.

Synchroon lintje doorknippen, poging tot afleiding. Wel chic: gouden scharen. 

Nog zo'n echte privévriendschap: Máxima en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland. Gezamenlijk naar feesten, meestal gelijktijdig in Griekenland in de zomer, veel fashionable vrienden, zoals Valentino (midden).

En tenslotte nog Charlene van Monaco, die een pittige start had als prinses. En zonder dat de buitenwereld het wist op de achtergrond veel contact had met Máxima. "Máxima heeft me ontzettend gesteund,” zei ze in Times Weekend Magazine over hoe HM haar had geholpen om haar draai te vinden in het vorstelijke bestaan. Er zijn geen foto's van hen samen: Char zou in 2014 een bezoek brengen aan Nederland, maar bleef thuis omdat ze zwanger was van de tweeling. Máxima en Willem-Alexander waren wel te te gast op het huwelijk van prins Albert en Charlene, in 2011. 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in