Michelle Obama's privénummer? Check!

Komende week komt de nieuwe Nouveau uit en het gaat ditmaal om The Power Issue, boordevol spraakmakende vrouwelijke leiders en andere inspirerende vrouwen.

Daartoe behoort natuurlijk ook koningin Máxima, die in haar eerste baantje bij een Argentijnse bank – ze studeerde nog – al met klanten op pad werd gestuurd vanwege haar ongekende sociale vaardigheden en netwerkkwaliteiten.

Article continues after the ad

Kroonprinses en later koningin worden is bepaald geen hindernis als het aankomt op nieuwe contacten maken en oude contacten onderhouden. Veel van haar netwerkactiviteiten blijft onzichtbaar, maar soms lekt er wel eens wat uit.

Zo is ze zeer trouw als het gaat om het steunen van vriendinnen en zeer attent als het aankomt op verjaardagen en andere hoogtijdagen. Enthousiaste beller in drie talen, gretig mailer en snelle apper. Allemaal vaardigheden die wonderen doen om succesvol te netwerken.

Door haar VN-werk kent ze veel hoge diplomaten, zoals Christine Lagarde...

...en natuurlijk haar VN-baas, United Nations Secretary General Antonio Guterres, hier in de wandelgangen van de Verenigde Naties.

Maar ook staatshoofden zoals Joko Widodo, president van Indonesië...

...president Duda van Polen en zijn vrouw Agata Kornhauser...

...en Narenda Modi, president van India.

Door haar huwelijk verkeert ze regelmatig in de regionen van de échte macht.

En hoewel ze dan de-vrouw-van is, maakt ze dan toch van de gelegenheid gebruik om even bij te praten, wat altijd tot geanimeerde ontmoetingen leidt. En daar heeft ze dan zelf weer wat aan voor haar buitenkoninklijke activiteiten, als royal powervrouw.

En soms slaat ze al netwerken 40+ vliegen in één klap, zoals in Buenos Aires, in 2018. Well played, HM! 

Foto's (c) Brunopress, ANP, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in