Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en de olifant in de kamer

Een kunstzinnig ochtendje, voor HM. Een lekkere Máxima-week, want Majesteit ging vanochtend alweer op pad. Ditmaal naar Haarlem, waar ze het vernieuwde Dolhuys, Museum van de Geest opende. Het 700 jaar oude Dolhuys is uitgebreid gerenoveerd en er is een heel nieuwe museumopstelling, waarin het wo...

Máxima en de olifant in de kamer

Een kunstzinnig ochtendje, voor HM.

Een lekkere Máxima-week, want Majesteit ging vanochtend alweer op pad. Ditmaal naar Haarlem, waar ze het vernieuwde Dolhuys, Museum van de Geest opende.

Het 700 jaar oude Dolhuys is uitgebreid gerenoveerd en er is een heel nieuwe museumopstelling, waarin het wonder van de geest in de hoofdrol staat. En waar niemand minder dan de koningin dus voor uitrukte.

Voor de gelegenheid trok Máxima een oldie but goodie uit de kast: deze blauw met gele outfit (een beproefde combinatie) van Natan. Die ook in spiegelbeeld schittert, gelukkig maar.

Ze werd opgewacht door onder andere de burgemeester en de directeur van het museum, onthulde een glas-in-lood-raam en maakte een ronde door het museum, waarbij ze ook uitleg kreeg van een aantal van de kunstenaars.

Daarbij bleef ook de olifant in de kamer niet onbesproken. 

En moest Máxima zich (gokken wij) inhouden om niet heel hard 'off with his head' te roepen.

Mooi, wat kunst doet.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in