En we openen met HM als Royal Vader.

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Geselecteerd uit het aanbod van de afgelopen week: het nieuws dat je even wilt weten én de beste royal foto's met een eerste plaats voor koningin Máxima.

Is it a Queen? Is it Snake Woman? HM rukte uit in vlammend rood met gigaoorbellen, een mondmasker en een hoog Batwoman-meets-Handmaids-Tale-gehalte. Zoals collega Hans van Royal Blog opmerkte met een verwijzing naar Star Wars: 'Je hebt Darth Vader en nu ook Red Vader.'

Article continues after the ad

Dat vroeg uiteraard onmiddellijk om een grappig photoshopje.  

Runner-up in de Royal Red Battle: koningin Letizia, maar die verloor punten voor het standaard mondkapje.

Kroonprinses Victoria deed nog een poging erbij in de buurt te komen met haar mega-mouwen, maar moest het afleggen...

...al won Camilla, de hertogin van Cornwall, het in de Categorie Personal Protection Equipment met een schort, mondkapje en spatkap waar haar zorgvuldig geföhnde haar niet tegen bestand was.

Wij willen trouwens ook heel graag een mondkapje met een kroontje...

...en een Oranje Boven, euh, binnenkant. Pretty please, RVD? 

In Denemarken woonde koningin Margrethe traditiegetrouw de opening van het parlementaire jaar bij in het gezelschap van kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en Margrethe's zus prinses Benedikte. Hoewel ze en famille normaal gesproken allerhartelijkst zijn, strooide HM nu met handkussen, wat voor haar doen heerlijk wuft was. 

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen leidde een gesprek over eenzaamheid met schrijver Geir Gulliksen in de grote bibliotheek van Oslo en bleek aan de bril te zijn…

…zodat ze nu nóg meer op haar moeder Marit lijkt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eugenia Garavani (@eugeniagaravani) op

Harry en Meghan gingen uit eten met David Foster en Katharine McPhee in Montecito. Meg had A Really Good Hair Day en Harry zag er uit alsof hij nooit meer een stropdas zal dragen – die heeft Casual Californië helemaal omarmd.

Prins Carl Philip van Zweden bezocht het amfibieregiment waarin hij zelf een jaar diende...

...en afgezien van de bedel aan zijn armband was het allemaal reuze Rambo. 

In Luxemburg keek prinsje Charles met passende babyverbijstering...

...naar een roos die in zijn naam werd gedoopt.

Prins William lanceerde intussen zijn 'Groene Nobelprijs', de Earthshot Prize, met hulp van Sir David Attenborough, die de laatste tijd bij de Cambridge'jes lijkt in te wonen.

En William en Kate hadden een stagemomentje voor later in Buckingham Palace, waar ze Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en First Lady Olena Zelenska ontvingen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @miss_nostalgiamc op

En er was goed nieuws uit Monaco: prinses Charlene's pony begint uit te groeien en ze luchtte eindelijk haar tiara weer eens, als collier. Happy days! 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in