'Maa-haaam, ik pak even je oorbellen!'

Opbergruimte genoeg in Huis ten Bosch, althans dat hopen we toch. Want met een koningin én drie prinsessen in de gelederen, zal er bij de grote verbouwing toch rekening zijn gehouden met uitdijende kledingkasten, schoenenrekken en sieradenkisten.

Geen wonder dus dat er onderling flink wordt gedeeld. Vooral in de kledingkast van mama Máxima natuurlijk (we zagen alledrie haar meiden al in haar jassen, schoenen en met haar tasse lopen). Maar sinds kort ook in de royal sieradenkluis. Waar de échte erfstukken liggen die natuurlijk niet zomaar mee mogen naar een schoolfeestje.

Article continues after the ad

De echte juwelen worden bewaard voor speciale gelegenheden, dat wordt kroonprinses Amalia met de paplepel ingegoten. Zij is inmiddels zeventien en heeft welgeteld één keer een van de 'kroonjuwelen' mogen dragen: in april, op Koningsdag in Eindhoven.

Daar verscheen Amalia met de aquamarijnen oorbellen van overgrootmoeder Juliana (die sowieso een enorme aquamarijn-collectie had, dus there's more where that came from). Oorbellen die Máxima voor ons genot niet lang daarna zelf óók nog een keer droeg, zij tijdens het staatsbezoek aan Berlijn.

Zo moeder, zo dochter, royal style.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in