Dé it-sneaker in Máxima-kringen.

Tijdens haar Limburgse boswandeling op loafers vorige week werd er door veel nieuwsgierige Máxima-watchers verzucht: wáárom heeft ze toch geen sneakers aangetrokken? Wellicht heeft HM het zelf ook meegekregen, want een dag later verscheen ze voor NL Doet op, jawel, sneakers. Maar niet zomaar sneakers.

De exemplaren aan de Majesteitelijke voeten waren van het Italiaanse merk Hogan. En dat blijkt nogal een trendmerk te zijn, in Wassenaar en omstreken en dus in Máxima-kringen.

Article continues after the ad

Hogan is onderdeel van Tod's en staat bekend om het gebruik van luxe materialen. Dat het niet zomaar een simpel sneakertje betreft, blijkt ook wel uit het feit dat niemand minder dan Karl Lagerfeld ooit een samenwerking met het merk aanging. Het prijskaartje past daar ook bij: een paar met de bekende 'Hogan-H' op de zijkant kost al snel zo'n 300 euro.

Verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Oger, of de Wassenaarse schoenenzaak Shuz, mocht je het helemaal authentiek Máximaans willen aanpakken. Dikke kans dat zij haar schoenen er scoorde toen ze nog op De Eikenhorst woonde.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in