HM zet de bloemetjes buiten.

Haar verjaardagsweek wordt aangegrepen om haar eigen Méér Muziek in de Klas in de spotlights te zetten, en vandaag was HM dan ook weer in den lande om de voortgang te vieren.

Article continues after the ad

Gisteren meldde ze zich al bij Radio Kootwijk en in het Groningse Bourtange om te zien hoe het in verschillende provincies van Nederland nu gesteld was met het muziekonderwijs dat ze zo belangrijk vindt. Vanochtend sloot ze aan bij festiviteiten in Roermond.

Majesteit pakt wel uit: het is een feestelijke week (maandag wordt ze 50), ze mag weer wat vrijer het land in (er wordt veel ge-sneltest) en er is volop muziek. Dat vraagt dan natuurlijk óók om een feestelijke outfit en nou ja... laat Máxima daar nou nét goed in zijn.

Majesteit doet haar beste flower child-impressie in zacht blush met misschien wel de mooiste golven in heur haar die we ooit gezien hebben. Wat een pláátje, onze koningin.

Voor de gelegenheid trok ze een prachtige zijden look van Natan (nu sans strik) uit de archieven, eentje die we ons nog goed heugen van deze toch wel favoriete foto’s van HM met de andere HM. De bloemenkroon is ook een golden oldie: daar werd Máxima tien jaar geleden al eens mee gespot. #droogbloemenvergaanniet

Een spatje doet Majesteit niet moeilijk over, ze brengt zelf de zon wel mee

Ze maakte haar opwachting bij de ECI Cultuurfabriek, waar basisschoolleerlingen uit Limburg en Brabant alles uit de kast trokken voor hun royal-optredens. Er stond haar buiten een jeugdorkest op te wachten, DJ Quinten Fablius (13) verzorgde binnen de muziek en er was ook nog een optreden van OG3NE (featuring Máxima, zo te zien).

Was dit het einde van Majesteits tour d'amour langs het Nederlandse muziekonderwijs? Wij kunnen het ons niet voorstellen. Immers zijn er nog heel wat provincies niet aan de beurt geweest en is het nog láng geen 17 mei.

Dat belooft nog wat.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in