Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: een tiara en een Taminiau

Groots en meeslepend in Taminiau. De dag die je wist dat, uiteindelijk weer, zou komen: we hebben er om overduidelijke redenen lang op moeten wachten, maar eindelijk zien we koningin Máxima weer eens schitteren bij een staatsbanket. De Oranjes zijn vandaag, dinsdag en woensdag in Berlijn om hun t...

Máxima: een tiara en een Taminiau

Groots en meeslepend in Taminiau.

De dag die je wist dat, uiteindelijk weer, zou komen: we hebben er om overduidelijke redenen lang op moeten wachten, maar eindelijk zien we koningin Máxima weer eens schitteren bij een staatsbanket.

De Oranjes zijn vandaag, dinsdag en woensdag in Berlijn om hun tour d'amour langs Duitse deelstaten van de afgelopen jaren te vervolmaken. En daar is het voor het eerst sinds 2019 (!) ook weer tijd voor een waar staatsbanket.

Jan en Wilhelmina, maar geen Stuart

De complete look alvast verklapt: Majesteit draagt een bekende japon van Jan Taminiau (waarover verderop meer) met het diadeem met huisdiamanten (sans Stuart-diamant, die bewaart ze voor Queen Elizabeth alleen) en het diamanten festoenencollier van koningin Wilhelmina om haar hals. De schoenen waren net als het tasje goud (en: HOOG) en de paarse pashmina maakte de look af. Pláátje.

Stevig gemist

Wat de avond zou brengen was vooraf al wel duidelijk: jurkenpracht, een tiara, haar en make-up en Máxima op haar allerbest. Voor de Duitsers wil ze immers uitpakken, voor haar landgenoten ook, en daarbij zal HM zelf haar trouwe juwelen ook wel stevig gemist hebben de afgelopen jaren. Er was zelfs geen diamant-overgoten vijftigste verjaardagsfeest. Dat moest ingehaald!

Een close up-look op het kapsel van de avond

De laatste keer dat ze écht mocht uitpakken was eigenlijk nog veel langer dan die anderhalf pandemiejaar geleden. Toen was weliswaar het laatste staatsbezoek voor de Oranjes, aan Indonesië in maart, maar daar was al geen sprake van een banket. Waarmee de laatste keer dat we HM écht op deze manier zagen dus in India in oktober 2019 was. In de beroemde sari.

Taminiau, who else?

Diezelfde maand was er ook nog de inhuldiging van keizer Naruhito in Japan (boven, links), waar Majesteit ook schitterde. In beide gevallen in een ontwerp van Jan Taminiau. Dus je zou denken...

Jawel! Ook vanavond droeg ze een japon van Jan Taminiau, geen nieuw stuk (ook best moeilijk aan te komen in pandemietijden trouwens), maar een oude bekende en geliefde. De jurk droeg Máxima ook naar het diner voor de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander en naar de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken. Een favoriet, mogen we dus wel zeggen.

Op de verjaardag van Frederik met losse haren en andere juwelen (en met koning zonder baard, ook echt een ander plaatje)

Een stukje thuis in Berlijn

En eentje die een beetje aan thuis doet denken bovendien, want deze specifieke Taminiau is geïnspireerd op het behang in de Japanse Zaal van Huis ten Bosch (denk: kersenbloesem).

Conclusie: de verwachtingen waren hooggespannen, maar mooi wel dat Máxima evengoed alle hoop overtrof toen ze stralend verscheen op de roodfluwelen Berlijnse trappen van Schloss Bellevue. Gelukkig kun je zoiets Majesteit makkelijk toevertrouwen. 

Wij hebben genoten en kunnen niet wachten tot het royal galaseizoen post-pandemie weer helemaal losbarst. Willen we méér of minder groot gala in onze toekomst? Juist!

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in